Tips Kuruskan Badan dan Cantikkan Muka

Produk Dan Tips Terbaik Hilangkan Parut

Memiliki wajah yang bersih dan bebas cela merupakan idaman setiap wanita. Apatah lagi dalam dunia yang serba-serbi moden kini, kecantikan seakan-akan diukur dengan memiliki wajah yang flawless. Anda tidak perlu gusar sekiranya mempunyai kulit yang mempunyai parut kerana pelbagai teknologi penghasilan produk di pasaran sudah pasti mampu memudarkan dan menghilangkan parut anda sekaligus mengembalikan keyakinan anda.

the best scar serum, azanis scar serum, ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi, azanis scar serum tak berkesan, azanis scar serum elok ke, cara guna azanis scar serum, cara menggunakan azanis scar serum di muka yang parut jerawat

(1) Azanis Scar Serum

Azanis Scar Serum merupakan produk buatan Malaysia yang dikatakan paling berkesan dalam menghilangkan parut jerawat seawal 2 minggu. Produk ini mempunyai kepekatan antioksida yang sangat tinggi dan bersifat anti-radang. Azanis Scar Serum kesannya lebih pantas dan cepat menyembuhkan parut. Rumusan istimewanya berupaya menghasilkan sel-sel normal dalam kuantiti yang luar biasa dan ia akan mengambil alih tempat sel-sel berparut. Hasilnya, kulit anda akan lebih cerah dan bebas parut dalam masa yang singkat. Boleh didapati di farmasi farmasi dan belian secara online. Sudah memasuki pasaran Malaysia, Indonesia, Singapura dan Thailand. Tapi awas jangan sampai terbeli produk tiruan.

BELI : Beli Azanis Scar Serum Original di Lazada.

the best scar serum, azanis scar serum, ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi, azanis scar serum tak berkesan, azanis scar serum elok ke, cara guna azanis scar serum, cara menggunakan azanis scar serum di muka yang parut jerawat

Antara kebaikan lain Azanis Scar Serum termasuklah :
– Permukaan kulit berparut akan kelihatan lebih pudar, licin dan rata.
– Perubahan warna, pembengkakan, rekahan halus, gatal dan kemerahan pada parut luka akan turut semakin pulih dari sebelumnya.
– Dihasilkan daripada sumber semulajadi yang turut akan membekalkan kulit anda dengan vitamin dan protein yang diperlukan.

bio oil product, scar serum

(2) Bio-Oil

Bio-oil merupakan produk berasaskan minyak PurCellin (berasal dari itik) yang digunakan untuk merawat dan menghilangkan kesan parut. Namun yang demikian, anda mestilah menggunakan produk ini dalam tempoh yang disyorkan bagi mendapat kesan yang terbaik. Jenama khusus ini telah berkembang dan ia telah banyak memasuki pasaran antarabangsa termasuk Amerika Syarikat, Ireland, Guatemala, Peru, Rusia, Turki. Bio-Oil ialah produk yang boleh menangani parut, kesan regangan dan tona kulit tidak sekata. Bio-Oil boleh didapati dalam botol berisi 60 ml hinggalah ke 120 ml.

BELI : Bio Oil di Lazada

dermatix scar serum

(3) Dermatix

Produk ini adalah salah satu produk popular dalam menghilangkan parut. Dermatix juga boleh merawat bekas parut,  memudarkan, meratakan dan menghaluskan bekas parut. Dermatix berupa gel silikon topikal yang transparent , cepat mengering dan membantu mempertahankan keseimbangan kelembaban kulit, di samping kemampuannya untuk membantu merawat permukaan kulit yang mengalami luka parut, luka bakar dan luka-luka lainnya. Dermatix Ultra gel tidak boleh digunakan pada luka terbuka atau luka yang masih baru sebaiknya tidak bersentuhan dengan membran mukosa, atau digunakan di sekitar mata. Dermatix Ultra sebaiknya tidak digunakan bersamaan dengan ubat kulit lainnya tanpa nasihat dari doktor.

BELI : Dermatix di Lazada

mederma testimoni, testimoni mederma

(4) Mederma

Mederma adalah satu lagi inovasi produk menghilangkan parut berasaskan Vitamin E yang berbentuk gel. Pakai selama dua ke tiga kali sehari. Ia berbentuk cecair lutsinar, senang serap, tak berminyak dan tak nampak seperti krim. Terdapat dua jenis saiz iaitu 20gm dan 50gm yang masing-masing boleh dibeli di farmasi berhampiran anda.

BELI : Mederma Scar Gel di Lazada

Petua Tradisional

Sekiranya anda lebih berminat untuk mencuba petua-petua tradisional untuk menghilangkan parut, anda mungkin boleh mempertimbangkan untuk menggunakan kulit kayu manis, lemon, madu dan aloe vera untuk menghilangkan parut.

(1) Tumbuk kulit kayu manis dan campurkan pada madu sebelum disapu pada parut anda. Biarkan sehingga kering sebelum mencuci wajah. Anda perlu mencuba terlebih dahulu kerana ada dalam kalangan kita yang memiliki kulit yang sensitif terhadap kulit kayu manis.
(2) Guna perahan air lemon yang dicampurkan dengan air suam. Kemudian, sapukan pada kulit wajah. Untuk parut yang dalam, gunakan perahan lemon sahaja untuk disapukan pada parut. Lemon merupakan bahan penghakis semulajadi yang berupaya menghakis sel-sel kulit hitam pada permukaan wajah.
(3) Ambil daun lidah buaya dan dapatkan gelnya dengan cara memotong daun tersebut. Kemudian, sapukan sahaja gel daun lidah buaya yang kaya dengan Vitamin E pada wajah anda.

error: Content is protected !!