Tips Kuruskan Badan dan Cantikkan Muka

Membakar 700 Kalori Tanpa Perlu Berpeluh Hanya Berenang 60 Minit

berenang bakar kalori

Berenang adalah satu jenis senaman yang baik untuk kesihatan dan menguatkan jantung. Di samping itu, sukan ini juga boleh menyokong anda dalam mencapai berat badan ideal anda. Bagi anda yang ingin membakar kalori tanpa perlu berpeluh, berenang adalah jawapannya.

Gaya Berenang Menentukan Jumlah Kalori Terbakar

Berenang boleh membakar kalori dalam tubuh cukup banyak. Dengan melakukan senaman selama 60 minit, anda boleh membakar sekitar 500 – 700 kalori. Uniknya, terdapat 2 perkara yang mempengaruhi bilangan kalori yang dibakar, iaitu gaya berenang dan berat badan seseorang. Semakin berat berat badan, semakin banyak jumlah kalori yang dibakar. Berikut adalah contoh jumlah kalori yang dibakar berdasarkan gaya renang apabila dilakukan oleh seseorang dengan berat badan 70kg.

Gaya Kupu-kupu: Membakar 150 kalori / 10 minit
Gaya Bebas: Membakar 100 kalori / 10 minit
Gaya Lentang: Membakar 80 kalori / 10 minit
Kuak Dada: Membakar 60 kalori / 10 minit

Pada awal berenang, badan akan membakar karbohidrat terlebih dahulu. Apabila 20 minit berlaku, maka tubuh akan membakar lemak. Sekiranya anda ingin berenang secara berkala, adalah disyorkan untuk memulakan secara beransur-ansur. Sebaliknya, lakukan latihan ini dengan tempoh 10 minit sehari. Jika sudah tersedia, sila tambahkan tempoh.

Ramai wanita berminat dengan aktiviti renang tapi sering kali memberi alasan kekangan tidak dapat berenang kerana susah mencari baju renang menutup aurat. Kini para wanita muslimah tidak perlu bimbang lagi tentang aurat kerana baju renang muslimah telah diciptakan menutup aurat ketika berada dalam kolam renang.

baju renang muslimah

Anda boleh dapatkan baju renang muslimah dan muslim yang dijual di portal beli belah online pusat sehenti produk renang muslim di pautan Moonaz Swimming Attire.

Di Moonaz Swimming Attire anda boleh dapatkan baju renang kanak-kanakbaju renang lelaki,dan baju renang wanita dari saiz bayi seumur 6 bulan sehingga saiz dewasa 7xl. Terdapat lebih 100 design baju renang termasuk rekaan terhangat sekarang baju renang untuk kanak-kanak dengan karaktor OMAR HANA SWIMSUIT yang pasti disukai anak-anak anda yang boleh anda pesan secara atas talian di laman web Moonaz Swimming Attire.

Selain pembelian di atas talian, anda boleh kunjungi kiosk-kiosk Moonaz Swimming Attire untuk lihat lebih dekat terdapat di Giant Seksyen 13 Shah AlamAlamanda Putrajaya, dan juga HQ di Yuna Valet, Klang Selangor.

Moonaz Swimming Attire - Baju Renang Muslimah

Mengapa perlu pakai baju renang?

Di kolam renang awam pemakaian t-shirt dan seluar trek suit tidak lagi dibenarkan. Oleh itu anda kena memakai pakaian renang, sebagai seorang wanita yang menitik berat aurat di kawasan awam amat la penting memilih ciri-ciri baju renang yang tidak kelihatan seksi atau menonjol aurat.

Moonaz Swimming Attire menawarkan ciri-ciri baju renang terbaik

  1. Menutup aurat bagi muslimah kerana design yang menghalang baju terangkat
  2. Material ringan tidak menyerap air
  3. Memudahkan pergerakan di dalam air atau didarat kerana bahan yang elestik (meregang)
  4. Mengelakkan sunburn/sinar UV kerana hampir menutup seluruh tubuh
  5. Bahan yang digunakan adalah spandex-lycra yang berkualiti dan khusus untuk berenang
  6. Jahitan kemas dan warna serta design yang menarik
  7. Menjaga kualiti air dan kolam renang
  8. Ringan (semasa kering dan basah) yang memudahkan untuk dibawa bercuti

Cara penjagaan baju renang koleksi Moonaz Swimming Attire sangat mudah seperti di bawah

– Bilas dengan air bersih tanpa detergant
– Dicuci tangan
– Tidak dijemur terus kepada sinaran matahari yang keterlaluan
– Tidak digantung lama, sebaiknya dilipat semasa menyimpan untuk mengekalkan kualiti regangan.
– Jangan iron

testimoni moonaz swimming attire baju renang muslimah

Selepas ini tiada lagi halangan untuk anda melakukan aktiviti renang di kolam renang awam kerana anda boleh beli secara online baju renang muslimah di laman website jualan Moonaz Swimming Attire dengan klik www.moonaz.com.myImage result for shop now

error: Content is protected !!