Tips Kuruskan Badan dan Cantikkan Muka

Guna Lemon, Bawang Putih Dan Halia Jer Nak Kurus. Cara-Caranya Senang Je, Jom Cuba

lemon-bawang-putih-halia

Nak kurus ada pelbagai jenis cara. Kadang-kadang sampai tak tahu petua atau tips mana yang lebih berkesan kan. Kebanyakan orang ramai sanggup berhabis wang membeli produk semata-mata nak kurus.

Korang tahu tak sebenarnya kalau guna bahan semulajadi pun dah boleh kurus? Tak percaya? Korang amalkan tips dekat bawah ni.. Hasilnya memang tiptop! Cara penyediaan pun sangat mudah. Hanya guna 3 bahan je, dah boleh maintain kurus, langsing, buang toksin dan sebagainya.

Patutla cantik je orangnya Nureeman Ramli . Jom cuba!

Baca : Tak Rasa Nak Makan Malam Bila Amal Minuman Ini, Barulah Berat Cepat Turun.

3 bahan semulajadi sahaja : Lemon, bawang putih & halia

lemon untuk kurus

Mata tak boleh nak tidur. Tetiba teringat resepi dari sahabat (berbangsa cina). Body memang cantik. Luar dalam cantik. Tak yah susah-susah beli jamu/detox atau herba apa-apa yang kita tak tau entah bahan dari mana. Jadi cuba resepi traditional ni baik untuk luar dalam wanita.

Cuma guna 3 jenis bahan semulajadi jer.

Cara penyediaan :
1. Potong halus 3 bahan :-

    • 3 biji lemon (jangan buang kulit) potong
    • 3 labu bawang putih (buang kulit) potong
    • 2-3 inci halia (buang kulit) potong

2. Campur bahan tadi bersamaan 1.5 liter air
3. Rebus selama 6-8 jam (slow cooker)
4. Sejukkan dan blend (akan jadi pekat macam pati)
5. Tapis or tak terpulang. Saya tak tapis ?
6. Lepastu dah boleh minum

*Lemon tu beli yang tempatan. Jangan beli yang diimport (dah disembur bahan kimia) sebab rasa agak pahit. Nak kurang pahit campur dengan madu.

*Jangan risau pasal bau bawang sebab bau akan hilang bila dah campur dengan bahan lain.

*Mommy bf boleh minum. Yang best badan terasa ringan je. Dah minum jadi ketagih je. Memang betul-betul banyak khasiat.

*Jika guna dapur gas. Gunalah api yang paling perlahan, jika api kuat ia akan kering. Ada yang tak tau slow cooker tu apa. Macam periuk nasi dalamnye tembikar. Boleh masak 8jam. Tak risau hangus ke kering. Masak dari malam, pagi tu boleh off. Kalau atas dapur gas biasa sendiri mau ingat laa.

Ambil sebelum breakfast untuk kurus, perut kempis dan pelbagai lagi khasiat

jus lemon untuk perut kurus kempis

Cara minum :
– Setiap pengambilan ambil 2 sudu + madu 1 sudu. Ambil pagi sebelum breakfast (perut kosong) dan malam sebelum tidur
– Selebihnya simpan dalam peti dan amalkan setiap hari

Kelebihan/khasiat :
– Nak kurus + perut kempis + buang toksin + buang air lawas + untuk dalaman wanita + buang angin + badan ringan + macam-macam lagi khasiat.

Khasiat lemon bila diamalkan setiap pagi

(especially diamalkan setiap pagi)

1) Minum air lemon sblm makan/minum apa2 pada waktu pagi dpt fine tune sistem penghadaman kita dan mencegah drpd masalah spt perut kembung, angin, dan heartburn.

2) Lemon ni bersifat antiseptik dan mmg terer dlm “membersihkan” hati kita (bukan masalah emosi ye..haha), selain buah pinggang dan darah kita. Kiranya, kita akan berasa lagi selesa dan lebih bertenaga!

3) Lemon merupakan sumber vitamin C yg utama. Kalo kita minum pagi2 lagi, kita dh xyah risau utk memenuhi kuota vitamin C kita. Lemon juga kaya dgn mineral spt potassium, kalsium dan magnesium.

4) Ramai yg ingt lemon ni ada acidic effect dlm badan kita. Tp sebenarnya keadaan ini ditentukan oleh cara kita amalkannya. Kalo kita amalkannya sebelum makan apa2, lemon sebenarnya dpt mengalkalikan badan kita, iaitu pH dlm badan kita dpt diseimbangkan.

5) Of course, kalo sebut ttg vitamin C, mestilah efeknya pada kulit kita pun bagus. Kulit kita akan jadi lg cantik, bukan saja sbb vitamic C dia, tapi kebaikan lemon yg ada efek antibiotik, antioxidant dan cleansing secara keseluruhan.

Baca : Jus ‘Kurus Keding’ Berkesan Dalam Tempoh 3 Hari Untuk Kurus dan Cantik Secara Selamat.

Tonton Video Dibawah :

error: Content is protected !!