Tips Kuruskan Badan dan Cantikkan Muka

Elak 6 Minuman Ini Jika Tidak Mahu Gemuk

Diet sudah, bersenam sudah tapi badan tak kurus-kurus juga, apa masalahnya ye?? Mesti peningkan! untuk pengetahuan anda tak semestinya makanan je yang menyebabkan kegemukan, minuman juga mendorong masalah ini.

1. SUSU

Menurut pakar pemakanan susu merupakan minuman terbaik tetapi tahukah anda susu juga mempunyai jumlah lemak tepu yang tinggi, dimana akan membuatkan berat badan anda naik tanpa anda sedari.

2. KOPI

Kopi sememangnya kelihatan seperti minuman yang sihat. Tetapi sekiranya anda ingin tahu kopi sebenarnya mengandungi 900 kalori. Jadi jika anda minum kopi bersama gula dan krim ianya akan menjadikan kopi minuman tidak sihat dan menggemukkan.

3. MINUMAN YANG DIPROSES

Iaitu seperti jus buah-buahan, walaupun kelihatan seperti minuman jus sahaja, ianya tetap tidak sihat kerana inuman tersebut mengandungi gula yang tinggi dan pemanis tiruan lain yang menyebabkn penambah kalori. Ianya kerana jus yang diproses hanya mengandungi 3% kandungan buah-buahan sahaja.

4. SHAKES

Shakes adalah minuman yang mempunyai banyak bahan seperti pemanis, susu, perisa buah-buahan buatan yang akan membuatkan anda rasa lesu dan gemuk. Ianya merupakan salah satu minuman yang membuatkan berat anda akan bertambah.

5. MINUMAN TENAGA

Kelihatan seperti minuman yang akan memberikan anada tenaga , tetapi anda mungkin tidak tahu bahawa minuman ini sarat dengan gula, kafein dan bahan-bahan lain yang bukan sahaja menambahkan berat badan tetapi ia juga akan mengaktifkan sel-sel kanser dalam badan anda.

6. MINUMAN SUKAN
Minuman ini dikatakan mampu memberikan anda tenaga semula selepas anda bersukan dan bersenam. Tetapi minuman ini akan membuatkan anda menjadi gemuk kerana sarat dengan gula dan karbohidrat.

error: Content is protected !!